UMCG Ambulancezorg Logo
Hexagon pattern banner
Nieuws en
actualiteiten

Eerste volledig elektrische ambulance in ontwikkeling


Dit artikel is gepubliceerd op: 22 maart, 2021


Wij brengen goede zorg naar mensen. En dat doen we niet alleen nu, maar ook in de toekomst.

Zorgen voor het klimaat, de omgeving waar we in werken, is voor ons belangrijk. We willen dan ook graag emissieloos worden. We zijn hier al langere tijd bezig, bijvoorbeeld met zonnepanelen, LED verlichting en elektrische personenvoertuigen.

De logische volgende stap voor onze organisatie is emissieloze (elektrische) ambulances. Er zijn echter nog geen elektrische voertuigen die groot genoeg zijn en genoeg vermogen hebben om als ambulance te fungeren. Daarom laat UMCG Ambulancezorg zelf een elektrische ambulance ontwikkelen die volledig voldoet aan onze eisen. We vonden goede partners die met ons dit traject wilden aangaan: MAN voor het voertuig en New Electric voor de ombouw naar elektrisch.

Om de eerste elektrische ambulance te kunnen beproeven, is ook een laad infrastructuur van groot belang en werken we nauw samen met het Wilhelmina Ziekenhuis, het UMCG en het Martini Ziekenhuis. Want daar waar je regelmatig komt, wil je de ambulance ook kunnen laden en onderzoeken we gezamenlijk of dit mogelijk is.

Trouw heeft onze coördinator mobiliteit Ben Hendriks, en onze manager innovatie Jaap Hatenboer geïnterviewd over het hoe en waarom van deze ontwikkeling. Lees het artikel hier.