UMCG Ambulancezorg Logo
Hexagon pattern banner
Nieuws en
actualiteiten

UMCG Ambulancezorg breidt uit!


Dit artikel is gepubliceerd op: 4 september, 2019


Team Opleidingen, uitbreiding,

Met de start van het nieuwe opleidingsjaar is Team Opleidingen van UMCG Ambulancezorg verhuisd naar een nieuw pand op de Vriezerweg 6 in Tynaarlo.

Door deze verhuizing verkrijgt UMCG Ambulancezorg de mogelijkheid om zelf meer ambulanceverpleegkundigen en -chauffeurs op te leiden en om hen bij- en nascholing aan te bieden. “Wij kunnen zo in het scholingsaanbod sneller anticiperen op de veranderingen in het zorglandschap. En door zelf onze eigen collega’s op te leiden, zijn zij eerder bekend met onze regio en met hun toekomstige collega’s,” aldus Victor Verrijp, directeur- bestuurder van UMCG Ambulancezorg.

UMCG Ambulancezorg toont zich steeds meer specialist op het gebied van opleiden. Team Opleidingen faciliteert verplichte scholingen, themadagen, workshops en maatwerk voor de deskundige professionals in de ambulancezorg op het gebied van medische (assisterende) vaardigheden,- handelingen en rijvaardigheid. Sinds vorig jaar biedt UMCG Ambulancezorg zelf de opleiding tot ambulancechauffeur aan. Daarnaast leidt UMCG Ambulancezorg, in samenwerking met het Wenckebach instituut van het UMCG, ook gespecialiseerd verpleegkundigen op tot ambulanceverpleegkundigen. Victor Verrijp: “Wij hechten veel waarde aan de vakbekwaamheid van onze collega’s, zodat zij goede zorg brengen naar mensen in onze regio’s Drenthe en een deel van Fryslân. Wij geloven in hun professionaliteit en zijn ervan overtuigd dat zij in staat zijn om nieuwe collega’s op te leiden tot bekwame ambulanceverpleegkundigen en -chauffeurs.” Het inmiddels zo groot geworden Team Opleidingen kon het nieuwe studiejaar aftrappen met een introductiemiddag in een van de nieuwe opleidingsruimtes.