UMCG Ambulancezorg Logo
Hexagon pattern banner
Nieuws en
actualiteiten

Interzorg gaat wasgoed UMCG Ambulancezorg verzorgen


Dit artikel is gepubliceerd op: 23 augustus, 2021


Interzorg ondersteunt mensen hun eigen leven voort te zetten. Niet alleen met professionele en vernieuwende zorg, maar ook met schone was. In het Servicecentrum in Assen beschikt Interzorg sinds juni 2020 over een duurzame wasserij met alle benodigde apparatuur om dagelijks kleding en linnengoed voor cliënten te wassen. Per maandag 23 augustus wast Interzorg ook het wasgoed van UMCG Ambulancezorg in het Servicecentrum. Een mooie regionale samenwerking tussen twee partners die beiden duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.

Tijdens de start van de bouw van het Servicecentrum zo’n drie jaar geleden, raakten Interzorg en UMCG Ambulancezorg al met elkaar in gesprek over het wasgoed. UMCG Ambulancezorg was enthousiast over de duurzame aanpak van Interzorg en heeft de ontwikkeling van het Servicecentrum de afgelopen jaren goed in de gaten gehouden. Manager corporate facilities UMCG Ambulancezorg Harry Meijer: “Omdat onze wasserij inmiddels afgeschreven is en onze visie op duurzaamheid nauw aansluit bij die van Interzorg, hebben wij hen gevraagd of zij ook ons wasgoed kunnen verzorgen. Samen hebben we de afgelopen periode onderzocht hoe we dat vorm kunnen geven, inmiddels is het contract ondertekend en is ons wasgoed gechipt. Wij zijn ontzettend trots en blij dat vandaag deze eerste stap van een duurzame samenwerking op het gebied van wasgoed is gezet.”  

Servicecentrum Interzorg
Interzorg werkt vanuit een duurzame visie. Manager INNservice Elly van der Woude: “We zijn ons bewust van onze maatschappelijke rol in de samenleving. Het huren van een duurzaam pand met technische toepassingen als zonnecollectoren en een warmteboiler paste dan ook helemaal in die gedachte. We zijn er trots op dat wij voor ons wasproces vanuit het Servicecentrum gebruikmaken van grondwater en zonne-energie. Maar duurzaamheid betekent voor ons meer dan milieubewustheid. We willen ook bijdragen aan het verbeteren van de leefbaarheid in de regio waar we werkzaam zijn. Bijvoorbeeld door in onze wasserij kansen te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar ook door met andere organisaties in onze regio te onderzoeken of we hierin samen op kunnen trekken. Wij waren dan ook blij met de vraag van UMCG Ambulancezorg, zodat we gezamenlijk nog meer kunnen bijdragen aan een duurzame samenleving.”

Interzorg, dicht bij jezelf
Interzorg biedt verschillende vormen van zorg, behandeling, service en wonen. Thuis met Wijkzorg, of op één van de negen locaties in Noord- en Midden-Drenthe: Anholt, De Driemaster, Hendrik Kok, De Hoprank, De Hullen, Kornoeljehof, Nieuw Graswijk, De Slingeborgh en De Wijde Blik. De zorgcentra staan middenin de Drentse samenleving, de deuren staan altijd open voor iedereen. Net als cliënten en hun naasten, kunnen ook wijkbewoners gebruikmaken van de verschillende faciliteiten die op de locatie geboden worden, zoals het sfeervolle restaurant en de vele activiteiten. Lees meer over Interzorg op www.interzorg.nl.

UMCG Ambulancezorg, brengt goede zorg naar mensen   
UMCG Ambulancezorg is een professionele, innovatieve en vitale organisatie. Een plek waar we werk doen dat belangrijk is, waar we leren en elkaar stimuleren. Wij doen meer dan patiënten vervoeren; wij zijn een zorgorganisatie die goede zorg naar mensen brengt. Dat doen wij in Drenthe en een deel van Fryslân met bijna 400 vakkundige collega’s vanaf 27 locaties. Bij alles wat we doen, is de patiënt het start- en het eindpunt en we zetten daarbij vernieuwing in om optimale zorg te organiseren, nu en in de toekomst.