UMCG Ambulancezorg Logo
Hexagon pattern banner
Nieuws en
actualiteiten

Wat betekent het coronavirus voor onze ambulancezorg?


Dit artikel is gepubliceerd op: 19 maart, 2020


Onze ambulancechauffeurs en verpleegkundigen zetten zich altijd met veel passie in voor de gezondheid en veiligheid van anderen. En nu het coronavirus overal is, vragen we nog veel meer van hen. We zijn trots op onze mensen dat ze in deze moeilijke tijden ook in staat zijn om goede zorg naar mensen te brengen. Ze krijgen goede instructies en dragen bij patiënten, die mogelijk besmet zijn met het coronavirus, persoonlijke bescherming om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Veiligheid boven alles
Om ervoor te zorgen dat we onze patiënten en eigen mensen zo goed mogelijk kunnen beschermen, treffen we wel een aantal maatregelen. Zo nemen we voorlopig geen familie van de patiënt meer mee in de ambulance. Uiteraard maken we een uitzondering voor de begeleiding van kleine kinderen. Daarnaast kost het tijd om de persoonlijke bescherming op de juiste manier aan te trekken. Ook het grondig desinfecteren van onze ambulances kost extra tijd. Het legt dus extra druk op onze medewerkers, onze capaciteit en onze aanrijdtijden, maar veiligheid gaat boven alles.

Landelijke informatie via RIVM
Veel Nederlanders maken zich momenteel zorgen over het nieuwe coronavirus. Dat begrijpen wij uiteraard. Toch willen wij vragen alléén alarmnummer 112 te bellen als sprake is van een levensbedreigende situatie. Hebt u vragen of zorgen over het coronavirus, bel dan het landelijke publieksnummer 0800-1351. Zo zorgen we er samen voor dat onze meldkamer niet overbelast raakt.