UMCG Ambulancezorg Logo
Hexagon pattern banner
Nieuws en
actualiteiten

Terugblik op afgelopen jaar: Jaarverslag 2022


Dit artikel is gepubliceerd op: 15 mei, 2023


Vanaf vandaag staat het publieksjaarverslag van 2022 klaar. Hierin geven we met cijfers, feiten en beelden een indruk van onze ambulancezorg in Drenthe en een deel van Fryslân. Je vindt beknopte informatie over onze patiëntenzorg, hoe we met collega’s samenwerken en wat we daarbij nodig hebben aan middelen en materialen. Ook lees je over ritten, prestaties en opvallend nieuws uit 2022.   

Een aantal mijlpalen op een rij

  • De opening van de nieuwe post Assen was in september 2022 officieel een feit. Dit is nu de meest duurzame post van Europa!
  • De drie regionale ambulancevoorzieningen in Noord-Nederland zijn gestart met middencomplexe ambulancezorg. Dit zijn ritten die geen spoed hebben, maar waarbij iemand bijvoorbeeld van ziekenhuis naar het verzorgingstehuis moet worden gebracht.
  • Na een uitgebreid traject waarbij veel collega’s betrokken waren, hebben we de eerste nieuwe ambulances in gebruik genomen. De tevredenheid is hoog, iets waar we trots op mogen zijn!
  • We zien dat het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen enorm is afgenomen afgelopen jaar. Hopelijk hebben we nu echt afscheid kunnen nemen van de pandemie.

Meer lezen over deze mijlpalen of andere cijfers, feiten en beelden? Bekijk hier het jaarverslag.