UMCG Ambulancezorg Logo
Hexagon pattern banner

Inzage medisch dossier


Als patiënt heb je het recht tot het inzien of krijgen van jouw medisch ritformulier. De uitgangspunten en voorwaarden kun je terugvinden in de privacyverklaring van UMCG Ambulancezorg.

Ben je vervoerd door UMCG Ambulancezorg? Via dit formulier kun je een digitale kopie van het ritformulier aanvragen. Hierbij wordt om een kopie van je identiteitsbewijs gevraagd. Deze is nodig om de aanvraag in behandeling te kunnen nemen. Lees hier hoe je een veilige kopie van je identiteitsbewijs kunt maken.

Daarnaast word je om een e-mailadres en mobiel telefoonnummer gevraagd. Bij verzending van het ritformulier ontvang je een beveiligde e-mail met een link naar het ritformulier. Per SMS wordt het wachtwoord gestuurd wat nodig is om het formulier te downloaden.  

Indien je een ritformulier aanvraagt voor iemand anders, dan dien je een machtigingsformulier, ondertekend door de patiënt, mee te sturen met het bericht. Je kunt een voorbeeld van dit formulier hier vinden.

Voor het opvragen van het medisch ritfomulier zijn geen kosten verbonden. De doorlooptijd van het opvragen kan vier weken in beslag nemen.