De middencomplexe ambulance wordt ingezet bij gepland vervoer van patiënten die op dat moment geen acute zorg nodig hebben. Het vervoerscomfort en de veiligheid van patiënt en familie staan daarbij voorop. Op iedere middencomplexe ambulance zit een team bestaande uit een chauffeur en een verpleegkundige middencomplexe ambulancezorg.
Wat ga je doen?
Je bepaalt, op basis van de overdracht, de benodigde zorg en bent verantwoordelijk voor professionele uitvoering daarvan. Je verstrekt informatie aan de patiënt en biedt, indien nodig, (psychosociale) begeleiding aan de patiënt (en aanwezige familie) en fungeert hierbij als klankbord. Daarnaast draag je zorg voor de registratie van de rit- en patiëntgegevens en brengt, samen met de chauffeur, de middencomplexe ambulance na de rit weer op orde. In het geval van (grootschalige) ongevallen en rampen verricht je ondersteunende werkzaamheden ten behoeve van de geneeskundige hulp.
Wat zijn de functie-eisen
– Een afgeronde MBO-V opleiding en een actuele BIG-registratie;
– Minimaal drie jaar ervaring als verpleegkundige;
– Uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden;
– Het vermogen om zelfstandig te kunnen handelen;
– Een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).
De opleiding
Onze verpleegkundigen van de middencomplexe ambulance leiden wij zelf op. Dit is een opleiding van drie maanden. Het gaat bij de middencomplexe ambulance niet om spoedeisende hulp, maar om laag- en middencomplexe zorg waarbij het gaat om het comfort van de patiënt. Daar richt de verpleegkundige, samen met de chauffeur, zich met rust en aandacht op. Tijdens de opleiding wordt de nodige flexibiliteit van je verwacht en werk je fulltime.
Wat bieden wij?
UMCG Ambulancezorg biedt je uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Afhankelijk van je opleiding en ervaring word je ingeschaald in salarisschaal 45. De cao Ambulancezorg is van toepassing.