Samen met de ambulancechauffeur vorm jij één team op de ambulance. Met jouw kennis en ervaring schat je de situatie snel in en bied je samen met de ambulancechauffeur de best passende zorg aan de patiënt. Elke dag is anders. Tijdens jouw dienst kom je in uiteenlopende situaties terecht op diverse plekken en met verschillende patiënten.
Wat ga je doen?
Hoeveel patiënten je op een dag ziet, verschilt ook van dag tot dag. Het is hollen of stilstaan. Daarbij werk je niet alleen samen met de ambulancechauffeur, maar ook met de centralisten op de meldkamer en ketenpartners, zoals huisartsen en ziekenhuizen. Je kunt dus goed in teamverband werken. Het is belangrijk dat je in hectische situaties zelfstandig en snel de juiste diagnose kunt stellen. Je kunt complexere, geprotocolleerde medische zorg verlenen aan de patiënten die je tegenkomt. Duidelijk communiceren is voor jou vanzelfsprekend en je bent sociaal vaardig. Initiatief nemen en je verantwoordelijk voelen voor je eigen vakbekwaamheid is voor jou logisch. Je blijft jezelf dan ook ontwikkelen door scholing en training.
Wat zijn de functie-eisen
– Een diploma als ambulanceverpleegkundige of MBO- of HBO verpleegkundige en bent bereid om het
beroepsdiploma te halen;
– Een aantal jaren klinische ervaring en een specialisatie gericht op SEH, IC of Anesthesie;
– Een BIG-registratie;
– Een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).
De opleiding: 20% theorie en 80% praktijk
In samenwerking met het UMCG Wenckebach Instituut, School of Nursing & Health, bieden wij onze eigen opleiding tot ambulanceverpleegkundige aan.
Als je de opleiding tot ambulanceverpleegkundige start, heb je al de nodige ervaring opgedaan in de acute zorg, bijvoorbeeld als SEH-, IC- of anesthesieverpleegkundige. De opleiding (volgens het EPA onderwijs) duurt ongeveer negen maanden en bestaat uit ca. 80% praktijk- en 20% theorieonderwijs.
Je leert de kennis die je al bezit, maar ook de kennis die je tijdens de opleiding leert, toe te passen in de praktijk. Je komt namelijk gelijk in dienst bij UMCG Ambulancezorg en gaat aan het werk op een van onze posten in Friesland of Drenthe. Tijdens het praktijkgedeelte krijg je vaste werkbegeleiders, waarvan een je hoofdbegeleider is. Samen met je werkbegeleiders ga je meteen aan het werk op de ambulance.
Het theoretisch onderwijs wordt gegevens op het Wenckebach Instituut. Bij de theorie ligt de nadruk op casestudies; de toepassing van je kennis in specifieke gevallen. Deze lessen worden verzorgd door mensen uit de acute zorg, en voor het grootste deel door ervaren (ambulance) verpleegkundigen en -professionals. Tijdens de opleiding wordt de nodige flexibiliteit van je verwacht en werk je minimaal 32 uur.
Wat bieden wij?
UMCG Ambulancezorg biedt je uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Afhankelijk van je opleiding en ervaring word je ingeschaald in aanloopschaal 55. Na een jaar in dienst (als je het diploma hebt behaald) ga je naar FWG 60. De cao Ambulancezorg is van toepassing.