UMCG Ambulancezorg Logo
Hexagon pattern banner
Nieuws en
actualiteiten

Publieksjaarverslag 2021


Dit artikel is gepubliceerd op: 5 april, 2022


Ieder jaar maken we een publieksjaarverslag, en die van 2021 staat vanaf vandaag beschikbaar. Daarin geven wij in cijfers, feiten en beeld een weergave van onze ambulancezorg in Drenthe en een deel van Fryslân. Je vindt er beknopte informatie over onze patiënten, collega’s, middelen & materialen, ritten, prestaties en opvallend nieuws uit 2021. 

Zo zie je bijvoorbeeld dat we een mooie groep nieuwe collega’s mochten opleiden en verwelkomen.
We zijn in Assen gestart met de bouw van de meest duurzame post van Europa en de ontwikkeling van de eerste vol-elektrische ambulance. Ook hebben we met onze collega’s op de meldkamer, Ambulancezorg Groningen en Kijlstra Ambulancezorg naar tevredenheid van de collega’s en ketenpartners de meldkamer planbare ambulancezorg opgezet. Een mooi resultaat: er zijn minder spoedambulances voor planbare ambulancezorg nodig!

Het aantal benodigde persoonlijk beschermingsmiddelen viel weliswaar in 2021 wat lager uit t.o.v. 2020, toch speelde de Coronapandemie nog steeds een grote rol. We zijn trots op de inzet en flexibiliteit van onze collega’s in weer een bewogen jaar. Zo konden we ook dit jaar met al onze collega’s goede zorg naar mensen brengen!