UMCG Ambulancezorg Logo
Hexagon pattern banner
#jijmaakthetverschil

COVID-19 (coronavirus)


Om onze collega’s en patiënten zo goed mogelijk te beschermen houden we de ontwikkelingen rond het coronavirus goed in de gaten en treffen we waar nodig maatregelen.

Kijk voor actuele ontwikkelingen en het laatste nieuws rondom het virus op de website van de Rijksoverheid of het RIVM.

Vragen of zorgen over corona?

  • Heb je vragen over het coronavirus? Ga dan naar de website van de Rijksoverheid, het RIVM of bel het landelijke informatienummer 0800-1351.
  • Bel 112 als iemand in direct levensgevaar is. Heb je het vermoeden dat de persoon voor wie je 112 belt het coronavirus heeft? Geef dit dan door aan de centralist. Zo kunnen er maatregelen getroffen worden om de patiënt op een veilige manier zorg te verlenen en naar het ziekenhuis te brengen.
  • In de ambulance
    Ook in deze bijzondere tijd doen wij er alles aan om goede zorg naar mensen te brengen, Beschermende maatregelen zijn van groot belang om het risico op besmetting zo laag mogelijk te houden. Onze mensen op de ambulance dragen beschermingsmiddelen als we een melding krijgen van een patiënt die mogelijk besmet is met het coronavirus. De persoonlijke beschermingsmiddelen bestaan uit een overall, hoofdbedekking, handschoenen, een masker en een spatbril. Na het vervoer van een mogelijke besmette patiënt wordt de ambulance op een speciale manier schoongemaakt en gedesinfecteerd.
  • Onze collega’s dragen mondkapjes op de momenten dat het niet mogelijk is om 1,5 meter afstand van elkaar te houden, zowel in als rondom de ambulance. Ze geven ook de patiënt een mondkapje voor. 
  • We nemen voorlopig geen familie van de patiënt meer mee in de ambulance. Natuurlijk maken we een uitzondering voor de begeleiding van kinderen en terminale patiënten. Wij vragen hiervoor je begrip.