UMCG Ambulancezorg Logo
Hexagon pattern banner
Nieuws en
actualiteiten

Ambulancehelikopter Medic01 ook ingezet voor Texel


Dit artikel is gepubliceerd op: 9 juli, 2021


De ambulancehelikopter Medic01 van Regionale Ambulancevoorziening Fryslân (RAV Fryslân) vliegt vanaf 1augustus a.s ook op Texel. Met deze uitbreiding is de ambulancehelikopter een belangrijke schakel in de spoedzorg van en naar alle Waddeneilanden. Op basis van heldere afspraken tussen de RAV Fryslân en RAV Noord-Holland Noord is de verwachting dat de Medic01 op jaarbasis 50 keer ingezet wordt op Texel. Dit naast de ruim 700 inzetten op de Friese Waddeneilanden.

De Medic01 wordt sinds november 2016 ingezet op de vier Friese Waddeneilanden. De samenwerking met de ambulanceteams op de eilanden is sindsdien positief gegroeid. Het eiland Texel behoorde destijds niet tot de opdracht. De afgelopen jaren is goed samengewerkt met de collega’s in Noord-Holland met als doel om de ambulancehelikopter ook op Texel in te zetten. Na akkoord van de minister van Volksgezondheid, Wetenschappen en Sport (VWS) wordt dat nu realiteit.

Bij meerdere inzetten op de Waddeneilanden op hetzelfde moment is er altijd alternatief vervoer beschikbaar. De kwaliteit en continuïteit van de patiëntenzorg op de Friese Waddeneilanden blijft hierdoor gewaarborgd.

Martin Smeekes, Bestuurder RAV Noord-Holland Noord (links) en Victor Verrijp Bestuurder UMCG Ambulancezorg (rechts).