UMCG Ambulancezorg Logo
Hexagon pattern banner
#jijmaakthetverschil

Gezocht: Hoofd leren en ontwikkelen


UMCG Ambulancezorg is continu bezig om goede zorg naar mensen te brengen. Vanuit de staf ondersteunen we de collega’s op de ambulance en in de meldkamer. Voor ons team opleidingen zoeken wij een:

Hoofd leren en ontwikkelen (32-36 uur)

Over team opleidingen
Wij zijn een dynamisch, divers en eigenzinnig team met verschillende deskundigheden. Ons team bestaat uit; opleidingscoördinator, onderwijsontwikkelaars, docenten, medewerker opleidingen, assessoren en praktijkopleiders. Stuk voor stuk professionals die weten wat ze willen als het om scholing gaat, maar ook zeker open staan voor verandering en verder door ontwikkelen. Met onder andere de introductie van onderwijs m.b.v. EPA’s (CZO FlexLevel) en het verder ontwikkelen van het werkplekleren, timmeren wij aan de toekomst van leren en ontwikkelen binnen onze organisatie.

We faciliteren initiële en verplichte scholingen, themadagen, workshops en maatwerk voor de (beginnende) deskundige professionals in de ambulancezorg en binnen de keten van acute zorg (prehospitaal), op het gebied van medische (assisterende) vaardigheden, handelingen en rijvaardigheid. Het ontwikkelen en uitvoeren van creatieve werkmethoden bij de juiste doelstellingen in relatie tot leren en ontwikkelen is een dagelijkse uitdaging om bij te dragen aan de vakbekwaamheid van de collega’s op de ambulance.

Als ervaren hoofd leren en ontwikkelen schakel jij moeiteloos van strategie naar operatie en terug. In een zorgomgeving waar de lat hoog ligt en waar verandering de enige constante is. Jij zorgt, samen met je team, voor rust en verbinding in het opleidingsdomein. Ben jij die sterke en sympathieke hoofd leren en ontwikkelen en help je ons mee om de ambities te realiseren? Dan zijn we benieuwd naar jouw ervaring en motivatie.

Wat ga je doen?

 • Leidinggeven, begeleiden en coachen van team opleidingen
 • Stimuleren en optimaliseren van de samenwerking binnen en buiten het team
 • Adviseren en ondersteunen van management en directie inzake opleidingsvraagstukken
 • Onderhouden van een relevant netwerk en vormgeven van samenwerkingsmogelijkheden
 • Regie voeren over de opleidingsprocessen en -beleid
 • Ontwikkelen en realiseren van opleidingsdoelstellingen
 • Focus op de doorontwikkeling en innovatie van diverse opleidingsthema’s
 • Samenwerking op gebied van opleidingen met Ambulancezorg Groningen vorm en inhoud geven

Wat bieden wij?
We bieden je een veelzijdige en uitdagende functie in een informeel, innoverend en professioneel werkklimaat. Inschaling en arbeidsvoorwaarden zijn conform cao ambulancezorg. Een aanstelling voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband.

Wat vragen wij?

 • Je hebt een afgeronde functiegerichte HBO-opleiding, aangevuld met een managementopleiding
 • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare en relevante managementervaring
 • Je bent een teamplayer en je beschikt over coachende vaardigheden
 • Je hebt visie en lef
 • Je bent goed in staat om doelen en prioriteiten te bepalen en deze te behalen
 • Je beschikt over een sociale antenne.

Werkomgeving
We brengen in Drenthe en een deel van Fryslân goede zorg naar mensen. In onze organisatie werken ongeveer 420 vakkundige collega’s. Wij bieden ze ruimte en veiligheid om regie te voeren op hun werk en ontwikkeling. Dit doen we samen, want alleen dan kunnen wij verder groeien als organisatie. Wij vinden het belangrijk voor onze patiënten en voor onze medewerkers om op vele vlakken een vitale organisatie te zijn, zodat wij optimale zorg kunnen organiseren; nu en in de toekomst! Denk jij hier ook zo over, dan maken we graag kennis met jou!

Vragen?
Ben je geïnteresseerd, neem dan contact op met Robert van Barneveld, operationeel directeur,  via telefoonnummer 06-20189264 of per email r.vanbarneveld@rav.nl. Mocht je vragen hebben over de procedure dan kun je contact opnemen met Personeelszaken via telefoonnummer  of per email personeelszaken@rav.nl.

Je kan uitsluitend reageren via deze link.

De vacature wordt opengezet t/m 15 september. Indien zich gedurende deze periode één of meerdere geschikte kandidaten melden, dan kan de vacature eerder worden gesloten. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.